Ambiënte is ontstaan in 2003 door een groep enthousiaste mensen die al een tijdje met de gedachte rondliepen om een popkoor in Geesteren op te richten. Door verschillende mensen te benaderen was er binnen een week een groep van 20 leden en werd Ambiënte opgericht op 26 maart 2003! Als doelstelling stond niet alleen zangkwaliteit maar ook sfeer hoog in het vaandel, dit leidde tot de naam Ambiënte.

Een jaar na oprichting stond het koor voor het eerst op de planken, samen met muziekvereniging Sint Cecilia. In stijl van het thema musicals bracht het koor fragmenten uit Phantom of the Opera, Aïda, Jesus Christ Superstar en Hair ten gehore onder leiding van dirigente José Wesselink. Twee jaar na oprichting was het koor klaar voor een avondvullend concert in Erve Kampboer, de thuisbasis van Ambiënte. Luisteraars werden vermaakt met een gevarieerd programma, nummers uit de jaren zestig en zeventig, nederpop, musicalnummers en moderne popmuziek. Dit alles onder begeleiding van het Ambiënte-combo, bestaande uit 4 geweldige muzikanten. Het werd een groot succes.

Het eerste lustrum werd gevierd en diverse optredens passeerden de muzikale revue. In 2009 heeft er een korte time-out plaatsgevonden, Ambiënte moest op zoek naar een nieuwe dirigent en een nieuw bestuur. Door de komst van dirigent Hans Lammers is het koor nieuw leven ingeblazen en inmiddels gegroeid naar een ledenaantal van 45 personen. Het genre werd in een moderner jasje gestoken en uitgebreid met popmuziek van nu, vaak 5-stemmig of 6- stemmig gearrangeerd. Dat dit gewaardeerd werd bleek wel tijdens een eerste concert in 2010 in de nieuwe formatie van het koor. Zeer lovende woorden en hartverwarmende recensies vielen Ambiënte ten deel.

Het 10-jarig bestaan van het eigentijdse popkoor Ambiënte is in 2013 gevierd met een geweldig concert bij zaal Kottink in Geesteren.

Eind 2015 gaf Hans Lammers aan dat hij, vanwege toegenomen drukte, wil stoppen met het dirigeren van Ambiënte. Na een korte zoektocht hebben wij in de persoon van Peter Löbker een nieuwe dirigent gevonden. Per ingang van maart 2016 heeft hij het stokje van Hans overgenomen.

In 2018, bestonden we 15 jaar en hebben 2 fantastische concerten gegeven bij zaal Spalink  in Geesteren.

Na 6.5 jaar heeft Peter afscheid genomen van Ambiënte en moesten we op zoek naar een nieuwe dirigent. En die hebben we gevonden. Eveline Bloemendaal is in oktober 2022 begonnen.

Ondertussen blijven we plannen maken voor de komende jaren. Muziek is onze passie en dit hopen we dan ook nog heel lang uit te mogen dragen!