Muziek is onze passie en dat delen we graag met ons publiek. Ons repertoire is zorgvuldig opgebouwd en heel gevarieerd. De nummers die we zingen worden met zorg uitgekozen zodat we deze tijdens onze concerten kunnen uitdragen op een manier die bij ons koor past, met veel sfeer en enthousiasme. Wij zingen popmuziek in alle stijlen, van Rock tot Pop, Nederlandstalige muziek, Gospels, Afrikaanse en Spaanse invloeden, muziek uit de zestiger jaren met een vleugje nostalgie, maar ook moderne popnummers van nu, van gevoelige ballades tot swingende popmuziek. Natuurlijk zijn we ook thuis in een uitgebreid en stemmig Kerstrepertoire. Kortom: heel veelzijdig!

Ons repertoire wordt meerstemmig gebracht, op zijn minst 4- stemmig, maar sommige nummers worden zelfs 8-stemmig gebracht. Stemmen met allemaal verschillende karakters, klankkleuren en persoonlijkheden die samen tot één muzikaal geheel worden gevormd. Een geheel dat kenmerkend is voor Popkoor Ambiënte, waardoor we ons kunnen onderscheiden en karakter krijgen. Daarnaast wordt er gewerkt aan emotie, expressie en presentatie. We streven de totale beleving van koorzang na, een stukje perfectie waar we elke week met héél veel plezier aan werken. We worden muzikaal begeleid door een vaste band die met verve en enthousiasme ons koor al jaren deskundig ondersteunen.

De band bestaat uit:

  • Jos Wesselink: keyboard
  • Arnold Kamphuis: gitaar
  • Hans Velthuis: drums
  • Nico Velthuis: basgitaar

Over ons

Wij zijn een koor waarbij enthousiasme en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Het plezier in de muziek staat centraal, waarbij we ernaar streven om een zo goed mogelijk, uitdagend en gevarieerd programma te brengen. Ons repertoire bestaat uit Engelse en Nederlandstalige popmuziek uit de jaren 60 en 70, maar ook modern, gospels en musicalnummers. Natuurlijk hebben we ook de nodige kerstnummers op ons repertoire staan. De meeste nummers worden vijf- tot zesstemmig gezongen.